Go back
Events

Cycling in Flanders bringer et stykke af Flandern ind i L'Etape Denmark

Den 28. og 29. juni har du chancen for at møde Johan Museeuw, cykle på Muur of Flanders og smage den legendariske energigel med smag af flamsk stew sammen med L'Etape Denmark og Cycling in Flanders.

Kunne du tænke dig en uforglemmelig cykeloplevelse, der kombinerer det bedste fra Tour de France og Flandern Rundt? Så skal du med til Hærvejsløbet - L'Etape Denmark by Tour de France i Viborg.

Here har du i samarbejde med Cycling in Flanders en eksklusiv mulighed for at cykle med den tredobbelte Flandern Rundt-vinder Johan Museeuw den 28. juni, når han er vært for et 50 km social ride i det smukke område omkring Viborg.

Efter turen er der tid til en hyggesnak over en kold belgisk øl. Bemærk, at der er et begrænset antal ledige pladser på turen. Tilmeld dig her.

Dagen efter køres Hærvejsløbet - L'Etape Denmark, hvor du har mulighed for at deltage på 1 af de i alt 15 ruter inklusive 50 km-landevejsruten, som Museeuw selv deltager på.

Alle ruter indeholder udfordrende stigninger såsom det officielle Muur of Flanders-segment, der bringer en lille bid af Flandern til Danmark. Det er også din chance for at forsøge at matche Museeuws tid på segmentet og deltage i konkurrencen om en unik præmie: Et tonætters ophold for to personer, inklusiv morgenmad, på Museeuws Cobblehouse-hotellet for forden af Oude Kwaremont. Og det er ikke det hele: Museeuw vil selv guide dig rundt på en cykeltur, hvor du oplever nogle af Flanderns legendariske stigninger og brosten.

Når du er kommet i mål, kan du besøge Cycling in Flanders-standen i målområdet for at snakke mere om cykling og Flandern som en bucket-list-destination med Museeuw og holdet bag Cycling in Flanders.

Du vil også kunne smage den famøse energigel med smag af "stoofvlees-friet", en stuvning med pomfritter, i gel-form. Så føles det næsten som at være i Flandern.

Program

Fredag 28. juni

14:00: Social ride med Johan Museeuw fra Golf Hotel Viborg, Hans Tausens Allé, 8800 Viborg. Tilmeld dig her

Lørdag 29. juni

06:30-11:30: Starttider på de forskellige ruter til Hærvejsløbet - L'Etape Denmark
11:30: Start på 50 km-landevejsruten, som Johan Museeuw deltager på
12:00-21:00: Mød Cycling in Flanders på deres stand i målområdet
Hele dagen: Muur of Flanders challenge – forsøg at matche Johan Museeuws tid

Hærvejsløbet - L’Etape Denmark by Tour de France
Det er landevejsruterne ved DGI Hærvejsløbet, der køres som L'Etape Denmark by Tour de France. Det er altså DGI og DGI Hærvejsløbet, som står bag eventet i samarbejde med Viborg Kommune og 25 lokale foreninger op langs Hærvejen.
Hærvejsløbet er Danmarks største cykelevent med ca. 7.000 deltagere i 2024. Der er i alt 16 forskellige ruter fordelt på landevej, MTB og gravel, hvoraf de 5 landevejsruter er en del af L'Etape-konceptet.
L'Etape-konceptet går ud på at få dig til at føle dig næsten som en Tour de France-rytter for en dag med indlagte bjerg- og pointspurter, konkurrence om de ikoniske førertrøjer og en målby pakket ind i gul Tour-stemning.

Cycling in Flanders
Bed folk om at nævne et land, der er kendt for cykling, og de fleste vil nok sige Frankrig, udelukkende pga. det lille løb, der foregår der hvert år. Men en ægte cykelkyndig siger Belgien. Eller Flandern for at være præcis.
Regionen er hjemsted for en række tidligere og nuværende helte på to hjul. Johan Museeuw, Tom Boonen, Lotte Kopecky og den største nogensinde, Eddy Merckx, er alle ægte "Flandriens". Hårde hunde med andre ord. Ryttere fra denne del af verden er hårdføre og kører på ren mod, vilje og belgisk øl.
Cycling in Flanders, VISITFLANDERS' dedikerede cykelbrand, støtter besøgende ryttere med alt, hvad de har brug for at vide om cykling i Flandern. Det er et brand skabt af cyklister for cyklister med en stor kærlighed for bakker, brosten og de flamske klassikere.