Løbsreglement

RUTEN

L'Etape Denmark by Tour de France er et motionscykelevent, som afholdes lørdag den 29. juni 2024 med mål i Viborg. Løbet er med tidtagning og organiseret på åbne veje med hjælp fra race marshalls og trafik officials. Det betyder, at du kan forvente at møde andre trafikanter, og at du skal følge færdselsloven og instruktionerne fra arrangørerne og udvise respekt over for dine medcyklister.

Ruterne er på mellem 50 og 300 kilometer. Detaljerne for de enkelte ruter præsenteres her på hjemmesiden og på de sociale medier.

DELTAGERINFORMATION

Efter løbet vil der blive lavet forskellige resultatlister:

  • Løbsresultat for den gule trøje for mænd og kvinder: En resultatliste baseret på deltagerens officielle tid (den officielle tid er fra startskuddet uanset rytterens faktiske starttid). De første tre mænd og de første tre kvinder til at krydse målstregen i Viborg bliver hyldet ved den officielle podieceremoni.
  • Den prikkede trøje: En resultatliste baseret på den akkummulerede tid på bakkerne med tidtagning. Den mand og kvinde med den hurtigste tid modtager den prikkede trøje.
  • Den grønne trøje: En resultatliste baseret på den akkummulerede tid på de flade sektioner med tidtagning. Den mand og kvinde med den hurtigste tid modtager den grønne trøje.

Der vil blive udført kontroller under løbet, som sikrer, at reglerne overholdes.

UDLEVERING AF STARTNUMRE

Startnumre og chips til tidtagning skal afhentes ved hjælp af:

  • Dit personlige startnummer, som du modtager i din kvittering og i en særskilt mail, som sendes ud før løbet.

Startnumre kan kun afhentes i det dedikerede område i startbyerne.

Tildelingen af startnumre er fast og definitiv. Startnumrene kan ikke sendes med posten.

Startnummeret skal placeres på din ryg og er obligatorisk for at få adgang til depoterne og målområdet, og det skal forblive synligt igennem løbet, også i tilfælde af dårligt vejr.

TID - DEPOTER - TIDSGRÆNSE

Tidtagningen foregår ved hjælp af elektronisk chip.

Du får taget din tid for hele ruten, som tæller på den samlede resultatliste. Et udvalg af flade sektioner og bakker vil derudover være med tidtagning og tælle til konkurrencen om den grønne og den prikkede trøje.

Langs ruterne er der depoter, som alle deltagere har adgang til.

Målstregen skal krydses senest kl. 20:00. Deltagere, som overskrider denne grænse, får ikke en officiel sluttid, selvom de krydser målstregen.

TIDTAGNING

Alle deltagere modtager en elektronisk chip sammen med deres startnummer. Chippen skal placeres på hjelmen og vil automatisk blive aktiveret, når du krydser startstregen. Den vil tracke hele din tur indtil målstregen inklusive de timede sektioner undervejs.

Bemærk: For at chippen kan fungere korrekt, må den ikke foldes eller bøjes.

Deltagere, som ikke følger løbets korrekte rute, som modtager mekanisk hjælp, eller som krydser stregen uden deres chip vil ikke få en officiel tid på resultatlisten. Det er tilladt at deltage på el-cykel, men i så fald kan du ikke køre med om førertrøjerne.

Det elektroniske tidtagningssystem er blevet valgt, fordi de lever op til strenge krav om pålidelighed. På trods af dette kan der være en meget lav procentdel af chips, som ikke registreres. Grundet den manglende registrering fra disse chips, er vi som arrangører ikke i stand til at vise en officiel tid for deltageren. Dette kan arrangørerne ikke gøres ansvarlige for.