VELKOMMEN TIL DANMARK

Udforsk landet og byerne

Verdens bedste cykelland

Danmark er kendt for sin cykelinfrastruktur og sin unikke cykelkultur, og danskerne har omfavnet cyklen som få andre nationaliteter. Uanset om det er som transportmiddel, til motion eller for at konkurrere, elsker danskerne at cykle.

Danmark har hundredvis af små landeveje, der er perfekte til cykling. Det gælder i høj grad i områderne omkring Hærvejen, der også byder på storslåede landskaber, uspoleret natur, traditionelle landsbyer og rullende bakker.

En historisk målby

Alle ruter slutter i den historiske by Viborg, som er blandt Danmarks ældste og mest charmerende byer og tæt ved byens gamle domkirke, der har historie helt tilbage til den 12. århundrede.

Byen ligger i det centrale Jylland og var i flere tusinde år et af Danmarks magtcentre. Dette gør Viborg til en af Danmarks ældste byer, og dens fascinerende historie går helt tilbage til oldtiden.

Vi taler
DANSK OG ENGELSK
Vi bruger
Danske Kroner og Euro
Historie og kultur
En historisk rute og målby
Cykelvenlig
Fantastiske cykelveje og infrastruktur

ET KIG IND I VIBORG

Målbyen Viborg er en gammel hovedstad med en lang historie.

Som en af Danmarks ældste byer og Danmarks gamle hovedstad, byder Viborg på en lang og fascinerende historie, som du står midt i, når du besøger byen.

Frem til enevældens indførelse i 1660 blev alle danske konger hyldet på tinge i Viborg, og højadelige herremænd og katolske bisper har gennem tiden smykket byen med fornemme bygninger, som pryder en tur gennem byens gader den dag i dag.

Gå en tur gennem Domkirkekvarteret, byens hjerte. Her tårner byens smukke domkirke, Viborg Domkirke, sig op over byen. Herfra udspringer de livlige handelsgader, Sct. Mogens Gade og Sct. Mathias Gade, og her finder du også Viborg MuseumSkovgaard Museet og Det gamle rådhus samt byens smukke, gamle og rekreative torve, pladser og haver.

Viborg har gennem historien været samlingssted, magtcentrum og åndeligt midtpunkt for hele Danmark. Det var her på ’det hellige bjerg’ at jyske folkestammer i vikingetiden valfartede til for at handle og afgøre tvister - og for at ofre til guderne. Det var i Viborg handelsfolk, håndværkere, kræmmere og mange andre mødtes til Snapsting, og det var her at den danske konge, Erik Klipping, blev slået ihjel i Finderup Lade i 1286. 

I dag spejles traditionerne i musik- og kulturfestivalen Snapsting, der afholdes i samme uge som L'Etape Denmark by Tour de France.

Kilde: Visit Viborg

Fotos: Roar Paaske and Frame & Work

Det kuperede terræn omkring Viborg
Koncerter og fest under Snapsting-festivalen
Søerne og domkirken
De gamle gader
Storslået natur
Domkirken

FORBERED DIN TUR LAD OS GUIDE DIG

SE OG OPLEV

Viborg er en by fuld af oplevelser i smukke omgivelser og med en rig historie og kultur. Udforsk byen og dens charmerende gader på egen hånd eller på en guidet tur, besøg byens gamle domkirke og den nærliggende Latinerhave og besøg nogle af de mange historiske attraktioner, der tager dig tilbage i tiden.

Mere om hvad du skal se og opleve.

MAD & DRIKKE

I Viborg er historien omkring dig, uanset hvor du går hen - selv når du går ud for at spise eller få en drink, eller når du vil smage på lokale specialiteter. I hjertet af Viborg finder du et stort udvalg af skønne restauranter og caféer, der laver mad i historiske omgivelser. Viborg er særlig kendt for sit mikrobryggeri Viborg Bryghus, som vi anbefaler, at du besøger.

Mere om mad og drikke i Viborg.

OVERNAT I VIBORG

Dine muligheder er uendelige, hvis du leder efter overnatning i Viborg. Vil du bo i den historiske del af byen eller i mere fredfyldte omgivelser på hotel, campingplads, B&B - eller måske under stjernerne i et shelter - så er Viborg stedet. Hvis du vil bo i byen, anbefaler vi den historiske bymidte. Alternativt er der intet, der slår oplevelsen af at bo ude i naturen.

Mere om overnatning.

TRANSPORT & LOGISTIK

Planlægger du din egen tur til Hærvejsløbet - L'Etape Denmark by Tour de France? Du kan tilkøbe bustransport fra Viborg til startstedet for alle ruter enten før eller efter løbet.

Bustransport kan tilføjes i forbindelse med din tilmelding via Sportstiming eller tilkøbes efterfølgende.

Mere om bustransport.