OPLEV TOUR DE
FRANCE
HISTORIEN

Det eneste motionscykelløb, hvor du kan føle dig som en mester og opleve sand Tour de France-stemning

“Tour de France er verdens største cykelløb. Hvert år følges det passioneret af fans fra hele verden, hvilket naturligt har givet anledning til L'Etape by Tour de France," siger Christian Prudhomme, løbsdirektør for Tour de France. Serien er nu vokset til mange internationale lokationer inklusive Kina, Thailand, Mexico, Brasilien, Australien og nu Danmark.

Inden for L'Etape-serien er L'Etape du Tour de France defineret som kongeetapen og flagskibet, der skal på enhver rytters ønskeliste. Med et felt på 15.000 ryttere og 50 nationaliteter er det Europas største cykelevent. Siden starten i 1993 har L'Etape du Tour de France benyttet de samme ruter og forhold som mestrene fra Tour de France.

Vi er stolte af, at L'Etape Denmark by Tour de France som den seneste tilføjelse til serien nu bliver en del af Tour de France-historien.

NØGLETAL

25

Antallet af lande, som er en del af L'Etape by Tour de France-serien.

50.000

Antallet af ryttere, som forventes at deltage i et L'Etape by Tour de France i 2023.

2,3 mio.

Antallet af danskere, som så en af etaperne fra den danske Grand Départ i TV.

500.000

Fans langs vejene under enkeltstarten på 1. etape af Tour de France 2022 i København.

Deltag og oplev
Tour de France-stemningen

Det eneste cykelevent i verden, der får dig til at føle dig som en Tour de France-rytter

 

  • Konkurrer om de officielle Tour de France-førertrøjer
  • Unik Tour de France-følelse i målbyen
  • Højt niveau af sikkerhed og support
  • Kombineret med alt det bedste fra DGI Hærvejsløbet

Vores historie

1903

Det første Tour de France

Den 1. juli 1903 startede 60 pionerer på deres cykler fra Montgeron. Efter seks maratonetaper (Nantes-Paris, 471 km!) gennemførte kun 21 ryttere anført af Maurice Garin denne første episke udgave. Efter at have gennemført løbet med en gennemsnitsfart på 25 km/t modtog Maurice Garin præmiesummen på 6.075 franc, som var en pæn sum dengang. Men vigtigst af alt var han den første i en lang række af mestre.

And so it was that, on 1 July 1903, sixty pioneers set out on their bicycles from Montgeron. After six mammoth stages (Nantes - Paris, 471 km!), only 21 “routiers”, led by Maurice Garin, arrived at the end of this first epic. After having completed the event circuit at an average speed of 25 km/h, Maurice Garin was rewarded with prize money of 6,075 francs, a handsome purse for the era. But most importantly, he was the first in a long line of champions.

1910

Touren opdager de høje bjerge

Efter allerede at have tacklet Ballon d'Alsace i 1905 tager feltet nu fat på tinderne i Pyrenæerne. Det efterfølgende år bevægede løbet sig ind i Alperne og tacklede Col du Galibier.

1919

Skabelsen af den gule trøje

Den første gule trøje, som gives til den førende rytter i klassementet, gik til Eugene Christophe i Grenoble. Farvevalget imiterede papiret, som magasinet L'Auto blev printet på.

1930

Landsholdene

I en æra, hvor Davis Cup blev domineret af de berømte musketerer af fransk tennis, vakte feltet også masser af patriotiske følelser. André Leducq vandt Tour'en samlet, og Charles Pélissier vandt otte etaper. Dette var også året, hvor reklamekaravanen blev indført.

1952

Den første målstreg i højderne

Til dette eksperiment blev der planlagt tre afslutninger i højderne: Alpe d'Huez, Sestrieres og Puy-de-Dôme. Italienske Fausto Coppi var først i mål alle tre steder og grundlagde sin anden Tour de France-sejr.

1964

Anquetil bliver den første til at vinde Tour'en fem gange

Han får senere selskab i denne eksklusive klub af femdobbelte vindere af: Eddy Merckx, kendt som Kannibalen (femte sejr i 1974). Han er også den eneste rytter, som har vundet alle trøjer i Tour'en. Bernard Hinault (femte sejr i 1985) og den seneste franskmand til at vinde løbet og Miguel Indurain (femte sejr i 1995), som blev den første til at vinde Tour'en fem gange i træk.

1985

Seneste sejr af en fransk rytter

Efter et voldsomt styrt på opløbet af 14. etape til Saint-Etienne lykkedes det stadig Bernard Hinault at vinde sin femte Tour-sejr. Han er fortsat den seneste franskmand til at tage titlen.

1989

Greg LeMond vinder Tour'en med 8 sekunder!

Bare otte sekunder adskiller Greg LeMond og Laurent Fignon! Alt var i spil inden den sidste enkeltstart mellem Versailles og Champs-Elysées. Det er fortsat den mindste vindermargen i Tour'ens historie.

2003

Tour de France fylder 100 år

Tour'en fylder 100 år. Efter en prolog i Paris er starten af 1. etape præcis det samme sted, som løbet startede i 1903, foran Le Reveil Matin caféen i Montgeron.

2013

Tour de France fejrer sin 100. udgave

Tour de France fejrer sin 100. udgave. Med start på Corsica har alle departementer i den europæiske del af Frankrig haft Tour'en på besøg.

2020

Tadej Pogačar bliver den yngste vinder siden 1904

I sin første deltagelse vinder den 21-årige slovener Tadej Pogačar Tour de France 2020. Han er den yngste vinder siden Henri Cornet i 1904.

2022

Tour de France starter i Danmark

For første gang nogensinde er der Grand Départ i Danmark. Der køres tre etaper i Danmark, og omkring to millioner danskere følger Tour'en fra vejsiden.

2022

Danske Jonas Vingegaard vinder Tour'en

Jonas Vingegaard vinder Tour de France som den første danske rytter siden Bjarne Riis i 1996.

2023

Tour de France vender tilbage til Danmark med første udgave af L'Etape Denmark by Tour de France

Efter den meget succesfulde Tour de France-start i Danmark i 2022 vender Touren tilbage til Danmark i 2023, men denne gang for motionsryttere. Næsten 3.000 ryttere deltager i første udgave af L'Etape Denmark by Tour de France.

2023

Jonas Vingegaard vinder Touren for andet år i træk

Jonas Vingegaard genvinder Touren efter endnu en dominerende præstation.

And More To Come