Jun
29
2024

Nr. Snede - Viborg

Ruteprofil
Kuperet
Afstand
75 km

NATUR, FÆLLESSKAB & OPLEVELSER 75 KM

Vores rute på 75 kilometer fra Nr. Snede til Viborg er for dig, der vil have en fantastisk cykeloplevelse på Hærvejen med familien, dit hold eller dine venner. Her er plads til alle.

Ruten er spækket med highlights for hvert pedaltråd, du kommer nærmere Viborg. Du bliver udfordret af nogle af Hærvejens hårdeste bakker, og storslået natur og historiske vingesus fylder din dag med spændende indtryk.

To gange i løbet af turen får du den helt særlige oplevelse at komme til et af vores nærmest ikoniske depoter, der ifølge vores deltagere er Danmarks bedste.

Samtidig får du mulighed for at føle dig næsten som en Tour de France-rytter med indlagte bjerg- og pointspurter og Tour-stemning i målbyen Viborg.

Start: Nørre Snede Hallen, Skolegade 16B, 8766 Nørre Snede

Ruteprofil og højdepunkter

Rute-highlights

0 km: Starten i Nørre Snede

Sæt i gang! Du skal afsted på 75 km-ruten på den historiske Hærvej. Nogle af Hærvejens hårdeste bakker venter lige forude, så kom godt afsted og få varmet benene godt op.

24 km: 1. bakkespurt - Col du Funder

Bakkerne i Vrads har trukket tænder ud, og lige inden dagens første depot venter endnu en udfordrende stigning. Col du Funder stiger med lidt mere menneskelige 4 % i gennemsnit.

26 km: Depot Funder

Rutens første depot ligger i Funder. Nyd en pause, de mange lækre ting i depotet og den hyggelige atmosfære efter de hårde bakker. Herfra bliver ruten mere flad.

48 km: Depot Vattrupgaard

Dollerup Bakker venter forude. Det er træls at gå helt sukkerkold inden Viborg, så husk at nyde godt af det lækre depot ved Vattrupgård inden det sidste stykke mod målet.

61 km: 2. bakkespurt - Alpe d'Dollerup

Sidste alvorlige udfordring er ved Dollerup Bakker syd for Viborg. Selvom du måske er lidt træt i benene, går det op ad over 1300 meter med 3,8 % i snit. Landskabet er dramatisk - skabt af ismasserne og smeltevandet under den sidste istid.

75 km: Mål i Viborg

Tillykke - du har klaret udfordringen! Sug stemningen til dig, når du kører på rød løber gennem Viborg midtby, inden du ankommer til Paradepladsen og målområdet til en kæmpe fejring.

75 km: Fest på Paradepladsen

Så er det tid til at klikke ud af pedalerne og fejre din præstation. Du kan sammen med dine holdkammerater nyde et måltid mad og en sodavand eller fadøl. Der er fest og farver overalt i Viborg, som fejrer Snapsting.