Jun
29
2024

Aalborg - Viborg

Ruteprofil
Kuperet
Afstand
125 km

UDFORDRING, FÆLLESSKAB & OPLEVELSER 125 KM

Vores rute på 125 kilometer fra Aalborg til Viborg er den eneste landevejsrute, der går fra nord mod syd. Saml dit hold og få jer en fantastisk og unik oplevelse på Hærvejen.

Ruten er spækket med highlights for hvert pedaltråd, du kommer nærmere Viborg. Du bliver udfordret og presset til det yderste af nogle af Hærvejens hårdeste bakker, og storslået natur og historiske vingesus fylder din dag med spændende indtryk.

Hele tre gange i løbet af turen får du den helt særlige oplevelse at komme til et af vores nærmest ikoniske depoter, der ifølge vores deltagere er Danmarks bedste. Et af dem er ved Vebbestrup Flødeis, som efter sigende laver Danmarks bedste soft-ice.

Samtidig får du mulighed for at føle dig næsten som en Tour de France-rytter med indlagte bjerg- og pointspurter og Tour-stemning i målbyen Viborg.

Start: Aalborg Storcenter, Hobrovej 452, 9200 Aalborg SV

Download ruten som GPX-fil

Ruteprofil og highlights

Rute-highlights

0 km: Starten i Aalborg

Sæt i gang! Du skal afsted på 125 km-ruten på den historiske Hærvej. Der bliver masser af liv, musik og Tour de France-stemning, så du bliver sendt afsted til en kæmpe festdag på cyklen. Glæd dig!

41 km: 1. bakkespurt - Col de Rebild

Dette er rutens absolut hårdeste udfordring. Med sine knap 1200 meter og gns. stigning på 6,1%, sætter bakken de fleste til vægs – specielt på de sidste 200 meter. På toppen kan du nyde depotet i smukke omgivelser ved Rebildporten.

43 km: Depot Rebild

Rebild-depotet er placeret ved Rebildporten, hvor alle får et tiltrængt hvil oven på Col de Rebild. Sæt dig i græsset og nyd stemningen, udsigten og de mange lækre ting, der serveres i depotet.

63 km: Ekstra depot - Vebbestrup Flødeis

Yeah – landets efter sigende bedste soft-ice giver smil på læben i Vebbestrup. Vebbestrup Flødeis har åbnet dørene, og dit startnummer udløser en softice. Det er et must.

76 km: Depot Hobro

Rutens sidste depot ligger i Hobro på det sted, hvor man er ved at opføre 'Alt på hjul' - en kæmpe cykel- og aktivitetspark. Her serveres som regel et rigtigt måltid mad. Tag en pause og nyd naturen inden det sidste stykke mod Viborg.

128 km: Mål i Viborg

Tillykke - du har klaret udfordringen! Sug stemningen til dig, når du kører på rød løber gennem Viborg midtby, inden du ankommer til Paradepladsen og målområdet til en kæmpe fejring.

128 km: Fest på Paradepladsen

Så er det tid til at klikke ud af pedalerne og fejre din præstation. Du kan sammen med dine holdkammerater nyde et måltid mad og en sodavand eller fadøl. Der er fest og farver overalt i Viborg, som fejrer Snapstinget.