Jun
29
2024

Vejen - Viborg

Ruteprofil
Kuperet
Afstand
160 km

UDFORDRING, FÆLLESSKAB & OPLEVELSER 160 KM

Er du klar på en fantastisk cykeloplevelse langs Hærvejen, der både er udfordrende, kører igennem smuk natur, og som du kan køre alene eller dele med dit hold? Så skal du prøve vores rute på 160 kilometer fra Vejen til Viborg.

Ruten er spækket med highlights for hvert pedaltråd, du kommer nærmere Viborg. Du bliver udfordret og presset til det yderste af Hærvejens hårdeste bakker, og storslået natur og historiske vingesus fylder din dag med spændende indtryk.

Hele fire gange i løbet af turen får du den helt særlige oplevelse at komme til et af vores nærmest ikoniske depoter, der ifølge vores deltagere er Danmarks bedste.

Samtidig får du mulighed for at føle dig næsten som en Tour de France-rytter med indlagte bjerg- og pointspurter og Tour-stemning i målbyen Viborg.

Start: Vejen Idrætscenter, Petersmindevej 1, 6600 Vejen

Ruteprofil og highlights

Rute-highlights

0 km: Starten i Vejen

Sæt i gang! Du skal afsted på 160 km-ruten på den historiske Hærvej. Danmraks svar på Massif Central bedre kendt som Vejle Ådal venter forude, så vi anbefaler, at du hurtigt får fart i benene.

34 km: 1. bakkespurt - Mur de Refsgårde

Med en gennemsnitlig stigningsprocent på 8,2 % over 550 meter føles Refsgårdvej næsten som at køre ind i en mur. Her udfordrer Vejle Ådal dig for alvor, men heldigvis er der ikke langt til næste depot i Ødsted.

58 km: Kongernes Jelling

Du kører lige gennem et af de vigtigste og mest bemærkelsesværdige områder i dansk historie. Kongernes Jelling med Jelling Monumenterne, stenene og gravhøjene er stedet, hvor det kristne Danmark efter sigende opstod.

86 km: Depot Nørre Snede

Rutens andet depot i Nørre Snede er en milepæl og et højdepunkt for mange. Du er over halvvejs på ruten, men nogle af Hærvejens hårdeste stigninger venter lige forude. Snyd ikke dig selv for depotets legendariske suppe.

110 km: 2. bakkespurt - Col du Funder

Du kan virkelig begynde at mærke benene nu, men lige inden dagens tredje depot venter endnu en udfordrende stigning. Col du Funder stiger med lidt mere menneskelige 4 % i gennemsnit.

147 km: 3. bakkespurt - Alpe d'Dollerup

Du er så tæt på målstregen nu, men ruten har en sidste udfordring til dig. Alpe d'Dollerup gør seriøst ondt i benene nu, men når du er på toppen, kan du næsten se til Viborg.

160 km: Mål i Viborg

Tillykke - du har klaret udfordringen! Sug stemningen til dig, når du kører på rød løber gennem Viborg midtby, inden du ankommer til Paradepladsen og målområdet til en kæmpe fejring.