Jun
29
2024

Flensborg - Viborg

Ruteprofil
Kuperet
Afstand
300 km

DEN STØRSTE UDFORDRING KONGERUTEN

Gør dig klar til en stor udfordring på en af Danmarks smukkeste og hårdeste cykelruter med depoter i særklasse. 300 kilometer-ruten fra Flensborg til Viborg er kongeruten og Hærvejsløbets oprindelige rute.

Det kræver viljestyrke og udholdenhed at bryde 300 kilometer-barrieren og overvinde kongedistancen og den klassiske Hærvejsrute. Det bliver en kæmpe udfordring, men en endnu større sejr, når du krydser målstregen.

Ruten er spækket med highlights for hvert pedaltråd, du kommer nærmere Viborg. 

Du kommer til at få den unikke oplevelse, det er at krydse en landegrænse på cykel, du bliver presset til det yderste af Hærvejens hårdeste bakker, og storslået natur og historiske vingesus fylder turen med spændende indtryk.

Hele syv gange får du den helt særlige oplevelse at komme til et af vores nærmest ikoniske depoter, der ifølge vores deltagere er Danmarks bedste. Og til sidst mærker du lykkerusen helt ud i dine tunge ben, når kilometertallet på computeren skifter til 300. Yes!

Tidsgrænse: Vær opmærksom på, at målgang i Viborg lukker kl. 20:00.

Start: Schiffbrücke 17, 24939 Flensburg, Tyskland

Nummerafhentning: SdU, Norderstraße 76, 24939 Flensburg, Tyskland

Ruteprofil og highlights

Rute-highlights

0 km: Starten i Flensborg

Flensborg Fjord danner en unik ramme med start helt ude ved kajen. Mens de sidste nattegæster slentrer hjem fra byen, er dit eventyr først ved at begynde – 300 km op langs Hærvejen.

41 km: 1. bakkespurt - Cote du Hjarupvej

Den første stigning er en klassiker selv blandt eliten inden for dansk cykelsport, så den er god at få på CV'et, mens du stadig har friske ben. Det er også dagens første bakkespurt, som tæller i konkurrencen om den prikkede trøje.

175 km: 2. bakkespurt - Mur de Refsgårde

Med en gennemsnitlig stigningsprocent på 8,2 % over 550 meter føles Refsgårdvej næsten som at køre ind i en mur. Her udfordrer Vejle Ådal dig for alvor, men heldigvis er der ikke langt til næste depot i Ødsted.

199 km: Kongernes Jelling

Du kører lige gennem et af de vigtigste og mest bemærkelsesværdige områder i dansk historie. Kongernes Jelling med Jelling Monumenterne, stenene og gravhøjene er stedet, hvor det kristne Danmark efter sigende opstod.

252 km: 3. bakkespurt - Col du Funder

Du kan virkelig begynde at mærke benene nu, men lige inden dagens sjette depot venter endnu en udfordrende stigning. Col du Funder stiger med lidt mere menneskelige 4 % i gennemsnit.

289 km: 4. bakkespurt - Alpe d'Dollerup

Du er så tæt på målstregen nu, men ruten har en sidste udfordring til dig. Alpe d'Dollerup gør seriøst ondt i benene nu, men når du er på toppen, kan du næsten se til Viborg.

301 km: Mål i Viborg

Tillykke - du har klaret udfordringen! Sug stemningen til dig, når du kører på rød løber gennem Viborg midtby, inden du ankommer til Paradepladsen og målområdet til en kæmpe fejring.